Har du en balkong som får utstå mycket solljus på varma sommardagar? Kolla då in våra smarta lösningar för snygga specialanpassade solskydd på balkongen. Med våra unika markiser och gardiner får du en mer trivsam och skuggig uteplats att njuta av även när de varmaste och starkaste solstrålarna lyser. Hos Alfa Solskydd hittar du exempelvis en balkongmarkis, speciellt designad för inbyggda balkonger med robusta stödben och flexibel montering som garanterat kommer göra utevistelsen mer behaglig. Har du en inglasad balkong är även lamellgardin, plisségardin eller plisségardin honeycomb (honeycellgardin) en lyxig och stilfull lösning.

Eleganta insynsskydd & solskydd till inglasad balkong

Vi vet nog alla hur varmt det kan bli på en inglasad balkong på sommaren. Genom att installera en elegant gardin för solskydd drar du ner på temperaturen enkelt och smidigt, samtidigt som du får en prydlig inredningsdetalj. Lamellgardinernas justerbara egenskaper tillåter dig att skapa en perfekt balans i ljusinsläppet, medans den veckade gardinen, plisségardin, fungerar såväl som solskydd som mörkläggning. Både vanlig plisségardin och honeycellgardin kommer i miljövänligt tillverkade material och vackra vävar i olika färger för en naturlig känsla. Välj mellan transparenta, till mer mörkläggande gardiner som håller din inglasning dels sval på sommaren, men också varmare på vintern. Hos Alfa Solskydd i Stockholm kan du designa ditt unika och dekorativa solskydd för din balkong anpassad efter din personliga stil och behov. Klicka här för att läsa mer om val för att skräddarsy din solavskärmning till balkongen.

Visar alla 5 resultat

 • Balkongmarkis BC26/56

  Förändra balkongen till en skuggig och trivsam uteplats med en balkongmarkis, en kompakt
  fallarmsmarkis speciellt utvecklad för inbyggda balkonger. Fallarmar med justerbar fjäderspänning för
  optimal dukspänning. Robusta stödben möjliggör en flexibel montering utan hål i fasaden.

 • Honeycomb

  Syskon till plissegardin. En dubbel väv där inga snören eller hål syns. Detta gör denna produkt till en av vinnarna i mörkläggning.

  Det dubbla lagret tyg och luftfickorna ger dessutom honeycomben isolerande egenskaper och minskar märkbart värmeförlusten vid fönstret under kalla dagar. Denna minskning av värmeförlusten är så påtaglig att den går att mäta.

  Honeycellgardinen har en design och en skönhet som gör att det knappt behövs någon mer  fönsterdekorationer.

  Ladda ner PDF

 • Lamellgardiner

  Lamellgardinerna passar lika bra i konferensrummet som hemma i vardagsrummet som solskydd. Eller varför inte som rumsavskiljare? Bara fantasin sätter gränser!

  Lamellgardinen görs sig bäst i  de lite större fönsterpartierna, där de lodräta linjerna skapar den perfekta balansen i ljusinsläppet. 

  Välj mellan tre lamellbredder och vävar som har olika färger, strukturer och täthet. Allt för att tillgodose dina behov.

 • Plisségardin

  Den veckade gardinen! Passa lika bra som insynsskydd, solskydd och mörkläggning. 

  Plisségardiner är både snygga och funktionella, och är en vacker inredningsdetalj. 

  Valen är många när det kommer till denna gardin, du kan ha den med handtag och vajer för att bestämma hur mycket ljus du vill släppa in, eller med en vajer på sidan som du reglerar efter behov. 

  Välj bland olika vävar efter ditt behov.

  Ladda ner PDF

 • Twist®Rullgardiner

  Smart och modern stil i en elegant lösning som är enkel att använda.

  Vi gillar när det är enkelt. Enkel stil, enkelt att använda, enkelt att leva med och enkelt att älska. Våra Twist® rullgardiner är det perfekta exemplet. Genom att styra de solida och transparenta vävarna så att de överlappar varandra kan du skapa ett perfekt och exakt sol- och insynsskydd under hela dagen. Dra nytta av fördelarna med naturligt ljus utan reflexer, hantera insyn och utsikt genom dina fönster och visa upp fantastisk design, allt i ett.

  Ladda ner PDF